Home | Adopteren: de adoptie van een Border Terriër gaat op deze manier (tips)

Adopteren: de adoptie van een Border Terriër gaat op deze manier (tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

De meeste mensen kiezen voor een kleine puppy als ze een nieuwe hond kopen. Dat is op zich helemaal niet zo gek, want op deze manier kun je zo lang mogelijk van je hondje genieten en een puppy is nou eenmaal gewoon heel schattig en leuk om te hebben. Toch is het ook heel erg leuk om een hond te adopteren.

Je hebt dan misschien niet zo’n schattige puppy, maar het adopteren van een Border Terriër heeft ook heel veel voordelen. Bovendien doe je hier niet alleen jezelf, maar de hond in kwestie ook nog eens een groot plezier mee. Hier lees je alles over het adopteren van een Border Terriër.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Terriër!

Waarom een Border Terriër adopteren?

Men denkt vaak dat er iets mis is met honden als ze aan worden geboden ter adoptie, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Sterker nog, het is vaker dat de oorzaak van de adoptie juist bij het baasje ligt en dus niet andersom.

Als een baasje gaat verhuizen en de Border Terriër niet mee kan of wanneer iemand niet meer voor zijn hond kan zorgen omdat hij de financiële middelen hier niet meer voor heeft, wordt hij ook ter adoptie afgestaan en dan is er niets mis met de hond.

Het kan ook zo zijn dat het baasje van de Border Terriër is overleden of dat mensen er achter komen dat ze simpelweg niet voldoende tijd of ruimte hebben om voor een hond te zorgen.

Hier kun je een Border Terriër adopteren

Er zijn verschillende plekken waar je een Border Terriër kunt adopteren. Natuurlijk zou je eens bij het asiel kunnen gaan kijken. Soms worden er Border Terriërs online ter adoptie aangeboden, bijvoorbeeld op Marktplaats. Er zijn echter ook een websites via waar je een Border Terriër kunt adopteren.

Op deze websites staat een compleet overzicht van de honden die op dit moment ter adoptie aan worden geboden in Nederland.

Let op: Het kopen of adopteren van een Border Terriër (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Border Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Hier moet je op letten als je een hond wil adopteren

Wanneer je naar het asiel gaat, hebben de medewerkers waarschijnlijk al een tijdje de Border Terriër meegemaakt en verzorgd. Hierdoor zullen ze jou goed kunnen vertellen wat voor hond het is. Dit is voor het nieuwe baasje belangrijk om te weten, want je wil natuurlijk wel een hond mee naar huis nemen die bij jou past.

Je moet dan ook nooit blind op een beschrijving afgaan als je online op zoek gaat. Plan altijd een ontmoeting in met Border Terriër hond voordat je hem daadwerkelijk koopt zodat je kunt kijken of er een klik is tussen jullie twee.

Je kunt een Border Terriër ook via een stichting adopteren. Je moet in dat geval bij het adopteren een contract ondertekenen voordat je het hondje mee naar huis mag nemen. De regels in dit contract zijn natuurlijk bedacht om de hond te beschermen, maar lees altijd het contract goed door en teken nooit iets waar je je niet goed bij voelt.

Je kunt ook kijken naar de ervaringen van mensen die al met eerder met zo’n stichting hebben gewerkt. Probeer wat informatie te krijgen van onafhankelijke partijen zodat je een duidelijk beeld krijgt over de stichting.

Wees ook altijd eerlijk over jezelf tegen het oude baasje van de hond. Zo kan namelijk een Border Terriër uit worden gezocht die goed bij jou past. Als je nog geen ervaring hebt met honden, is een hond die goed luistert bijvoorbeeld de beste optie voor jou. Misschien wordt een hond wel ter adoptie afgestaan omdat net iets te druk is rondom jonge kinderen. Dat is dan misschien niet de juiste hond voor jou als je een kinderwens hebt.

De voordelen van een Border Terriër adopteren

Heb je nog nooit eerder een hond gehad? Dan is het wellicht verstandiger om met een oudere hond te beginnen. Een jonge Border Terriër is veel werk en dat is niet altijd makkelijk. Met een oudere hond kun je er achter komen of dit echt iets voor jou is.

Als je een hond adopteert is deze al ouder en als het toch niet bevalt, zit je niet heel lang aan elkaar vast. Een hond die af wordt gestaan, heeft meestal al zijn chipregistratie gehad, dus dat bespaart jou weer wat kosten. Bovendien betaal je voor een Border Terriër hond sowieso minder dan voor een puppy.

Daarnaast is een geadopteerde hond in de meeste gevallen opgevoed, getraind en afgericht. Zo’n training kan veel geld kosten. Wat nog fijner is, is dat jou een hoop moeite, geduld en tijd bespaard wordt. Het is niet niks om een kleine pup op te voeden. Hij wil namelijk niet altijd luisteren en er gebeuren regelmatig ongelukjes.

Daar moet je wel tegen kunnen. Bij een oudere Border Terriër is dit dus allemaal al gedaan en hoef je dit niet meer te doen. Het is dan natuurlijk wel nog hopen dat het hondje goed is opgevoed, anders kan het juist weer nadelig voor je zijn.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Border Terriër

Overweeg je een Border Terriër te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Border Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De nadelen van een Border Terriër adopteren

Een nadeel van een hond adopteren is dat je niet altijd weet wat hij mee heeft gemaakt in het verleden. Het kan zijn dat je de hond direct van zijn vorige eigenaar overneemt, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Soms weet je niets over de Border Terriër. Je weet niet waarom hij af is gestaan, wat zijn karakter is en wat hij mee heeft gemaakt.

Wellicht heb je te maken met een agressieve Border Terriër of een hond die mishandeld is door zijn vorige eigenaar waardoor hij bang en schuw is. Een geadopteerde hond hoeft echter niet altijd problemen te hebben.

Het grootste nadeel van het adopteren is waarschijnlijk dat je je lieve Border Terriër dan als pup hebt gezien. Deze fase is namelijk heel leuk omdat de Border Terriër dan zo klein en schattig is. Bovendien betekent dit ook dat je minder lang van je hond kunt genieten, want gemiddeld worden deze honden zo’n twaalf tot veertien jaar oud.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Border Terriër?

Bekijk dan het Border Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Border Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Border Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Terriër!

  • Wil je een Border Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Border Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Border Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Border Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Border Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Border Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Border Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Border Terriër vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!