Home | Border Terriër uit het asiel halen? Bekijk dan zeker deze must read!

Border Terriër uit het asiel halen? Bekijk dan zeker deze must read!

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een nieuwe hond gaat kopen, is de kans groot dat je voor een kleine pup kiest. Dat is ook niet gek, want het is erg leuk om zo’n schattige puppy in huis te hebben. Daarnaast is het ook wel speciaal om je hond, wat uiteindelijk ook je beste vriend zal zijn, mee te maken als kleine pup.

De meesten denken er dan ook niet eens aan om een kijkje te nemen in het asiel als ze een nieuwe hond willen. Je zult hier waarschijnlijk geen Border Terriër puppy vinden, maar misschien wel een Border Terriër die al wat ouder is en dat is eigenlijk minstens net zo leuk!

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Terriër!

Naar het asiel

Als je naar het asiel gaat, zijn er meerdere opties. Je kunt uiteraard naar het asiel gaan om te kijken of er daar een Border Terriër zit. Een andere optie is om online te zoeken. Er zijn websites waar profielen van honden op staan die graag een nieuw baasje willen.

De asieldieren die hier op staan, zitten in opvangcentra van de Dierenbescherming, nog bij hun oude baasje of ergens in een asiel te wachten op een nieuw baasje.

Meestal staat er op de website van een dierenasiel ook wel een overzicht van alle honden die zij op dat moment hebben. Je kunt dus van tevoren al even kijken of er een Border Terriër in het asiel zit bij jou in de buurt die jij misschien wil redden. Je kunt dan ook altijd even een afspraak maken met het asiel om te hond te komen bekijken.

Zo komt een hond in het asiel terecht

Mensen denken vaak dat honden in het asiel geen fijn karakter hebben of dat ze heel vervelend zijn. Dat is echter lang niet altijd zo. Sterker nog, meestal ligt het zelfs aan het baasje dat de Border Terriër in het asiel terecht is gekomen. Dit hoeft ook niet de bedoeling van het baasje te zijn, want het kan ook zijn dat hij of zij niet meer in staat is om voor zijn hond te zorgen.

Misschien gaat hij verhuizen en kan de hond niet mee. Het kan ook zijn dat het baasje ernstig ziek wordt, komt te overlijden of dat hij niet meer de financiële middelen heeft om voor zijn Border Terriër te zorgen.

Let op: Het kopen of adopteren van een Border Terriër (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Border Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De voordelen van een Border Terriër uit het asiel halen

Het heeft verschillende voordelen om een Border Terriër uit het asiel te halen. Ten eerste is het belangrijkste natuurlijk dat je de Border Terriër een nieuwe kans op een fijn leven geeft. Hij zat opgesloten in een asiel en dankzij jou kan hij weer ergens gaan wonen! De Border Terriër is een hond die graag buiten is en veel tijd met zijn baasje door wil brengen.

Hij zal het heerlijk vinden om het asiel te kunnen verlaten. Bovendien zal het je zelf ook goed doen om te zien wat voor een geluk je teweeg brengt bij de hond.

De prijs

Een ander voordeel van het halen van een Border Terriër uit het asiel, is dat de kosten in het asiel een stuk lager liggen dan de kosten voor een jonge puppy. Dat heeft een paar redenen. Ten eerste is het gewoon zo dat asieldieren goedkoper zijn. Ze vragen namelijk alleen maar geld voor de kosten die zij hebben gemaakt om voor de dieren te zorgen.

Je betaalt bij het asiel voor een hond meestal tussen de €100,- en de €400,- euro. Dat is dus een stuk goedkoper dan een Border Terriër puppy, die tussen de €1000,- en de €1200,- kost. Een hond uit het asiel is ook nog eens medisch onderzocht, gechipt, geregistreerd en ingeënt.

De gezondheid

Dieren in een asiel hebben meestal een goede gezondheid. Als ze te zwaar, ziek of verzwakt binnen komen, zullen de medewerkers er alles aan doen om de dieren er weer bovenop te krijgen. Als de Border Terriër een chronische aandoening heeft, zal dit gemeld worden als je naar de hond gaat kijken.

Daarnaast krijg je ook passend advies over de beste manier om voor het dier te zorgen als je besluit hem mee naar huis te nemen.

Getraind

Een ander voordeel van een asielhond is dat hij getraind en gesocialiseerd is. Je hoeft hem dus niet op te voeden, want dat heeft zijn vorige baasje al gedaan. Dat scheelt jou weer tijd, geld en moeite. Het kan namelijk nog wel een hele klus zijn om een Border Terriër op te voeden.

Dit ras is op zich wel geschikt voor mensen die nog nooit eerder een hond hebben gehad, maar het is natuurlijk nog makkelijker om te kiezen voor een Border Terriër die je zelf niet meer op hoeft te voeden en hoeft te socialiseren.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Border Terriër

Overweeg je een Border Terriër te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Border Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De nadelen van een Border Terriër uit het asiel halen

Natuurlijk zitten er ook wat nadelen aan het adopteren van een Border Terriër. Het dier is vaak al wat ouder en dat betekent dus ook dat je minder lang van je Border Terriër kunt genieten. Een puppy heeft als het goed is nog een heel leven voor zich, maar bij een oudere hond is dat niet.

Helaas zitten er bijna nooit Border Terriër puppy’s in het asiel. Mensen brengen pups namelijk niet snel naar het asiel omdat ze er dan helemaal geen geld voor krijgen.

De geschiedenis

Een ander nadeel van een Border Terriër die je uit het asiel haalt, is dat je niet zeker weet wat hij allemaal al heeft meegemaakt in zijn leven. Meestal weten de mensen in het asiel hier wel iets over te vertellen, maar niet altijd.

Dat kan bij de Border Terriër wel lastig zijn, omdat hij agressief gedrag kan vertonen als hij in het verleden niet goed is behandeld of wanneer hij niet goed is opgevoed en gesocialiseerd. Als dat het geval is, zullen de mensen in het asiel je hier wel voor waarschuwen. Ze geven niet zomaar een Border Terriër weg die niet voor iedereen geschikt is.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Border Terriër?

Bekijk dan het Border Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Border Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Border Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Terriër!

  • Wil je een Border Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Border Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Border Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Border Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Border Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Border Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Border Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Border Terriër vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!