Home | De Border Terriër van Beatrix (onze oud koningin)

De Border Terriër van Beatrix (onze oud koningin)

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Border Terriër is een ontzettend lieve hond. Zoals de naam al zegt, komt hij uit een grensgebied. Deze hond werd namelijk voor het eerst gefokt op de grens tussen Schotland en Engeland. Nog altijd is dit hondenras het meest populair in het Verenigd Koninkrijk.

Toch zijn er in Nederland ook genoeg mensen die dit schattige hondje hebben. Sterker nog, er zijn ook bekende mensen die dit ras als huisdier hebben. Hierdoor wordt de Border Terriër nog bekender. Zelfs onze eigen prinses Beatrix heeft ook gekozen voor de Border Terriër als huisdier.

Je leest hier alles over de Border Terriër van prinses Beatrix.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Terriër!

Prinses Beatrix

Zoals de meeste leden van het koningshuis, is prinses Beatrix een echte dierenliefhebber. Onze voormalige vorstin is gek op paarden, maar ook heel erg gek op honden. Ze had al een aantal honden gehad voordat ze in de jaren ‘80 en ‘90 voor de Border Terriër koos.

In totaal heeft ze waarschijnlijk drie honden van dit ras gehad. Het schijnt zo te zijn dat ze elke avond met haar zaklamp een ommetje door de paleistuin maakt met haar geliefde hondjes. De meest bekende Border Terriër van Beatrix was Miss Pepper, waarover je hieronder meer leest. Twee andere geliefde Border Terriërs van Beatrix waren Chip en Mac.

Miss Pepper

Beatrix had ook al eerder eens gekozen voor honden van dit ras, namelijk toen ze nog koningin was. Ze had toen een Border Terriër genaamd Miss Pepper. In februari 1992 stikte zij helaas in een konijnenhol in de tuin van Huis ten Bosch. Dit was toen de bekendste hond van de koningin.

Miss Pepper was toen nog geen twee jaar oud. In de ochtend verdween ze terwijl de koningin haar in de paleistuin uitliet.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Border Terriër wordt ook uitgebreid behandeld in Border Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Zoekactie

Er werd een zoekactie opgezet waar leden van het hofpersoneel en de marechaussee aan deelnamen. ‘s Avonds werd ook nog de Haagse politie ingeschakeld en volgens een politiewoordvoerder doorzochten twee politiemensen met twee honden opnieuw de tuin die zestien hectares groot is.

Eén van deze honden kwam toen Miss Pepper op het spoor in een konijnenhol. De zoekactie werd echter gestaakt omdat de politiehond verstikt dreigde te raken in die konijnenhol. De volgende ochtend werd de hulp van de brandweer ingeschakeld. Zij konden namelijk met speciale apparatuur in het konijnenhol onderzoeken of de Border Terriër van Beatrix nog leefde.

Helaas heeft de Border Terriër Miss Pepper dit avontuur niet overleefd. Koningin Beatrix was toen ontroostbaar. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst was ze namelijk heel erg aan Miss Pepper gehecht. Deze hond kwam ook uit hetzelfde nest als Topper, wat dan weer de Border Terriër van prinses Margriet was.

Andere honden van Beatrix

Als prinses Beatrix in 1966 met Claus trouwt, krijgen ze een jaar later hun eerste zoon Willem-Alexander. Om het gezin aan te vullen en het gezelliger te maken, nemen ze ook twee honden. Eén van die honden is de Dalmatiër en hij krijgt de naam Cleo.

Deze hond wordt ‘beroemd’ door de fotosessie met de toen nog kleine Willem-Alexander en door de keer dat Beatrix Cleo meenam naar Schiphol om prins Claus op te halen na een werkreis. De hond was toen zo blij om Claus weer terug te zien dat hij door de hele auto liep en op de schoot van prins Claus wilde blijven zitten.

In de jaren ‘70, toen het gezin inmiddels bestond uit drie zonen, kwamen er nog twee honden bij. Dit waren de Golden Retriever genaamd Buster en de Teckel genaamd Arthus. De honden van het koninklijke gezin gingen ook gewoon mee op vakantie naar Lech en Porto Ercole en deden mee met de fotosessies die daarbij hoorde. Vooral de Teckel Arhus vond het heerlijk om met de kinderen in de sneeuw te spelen.

Leer alles over jouw lieve Border Terriër

Wil je álles leren over jouw Border Terriër? Bekijk dan ook het Border Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De Oranjes

Prinses Beatrix is echt niet de enige hondenliefhebber van de familie Van Oranje. Haar oma Wilhelmina en haar moeder Juliana hebben ook hun hele leven honden gehad. De huidige hond van prinses Beatrix is de zwarte Labrador Asher. Ook koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen hebben drie zwarte Labradors.

Eerst kregen ze Skipper, daarna Nala en vanaf 2018 hebben ze een zwarte Labrador genaamd Luna.

Hele lieve honden

Het is natuurlijk ook niet zo gek dat prinses Beatrix in het verleden voor Border Terriërs heeft gekozen. Dit zijn namelijk hele lieve honden. Twee woorden die hun karakter het beste omschrijven, zijn vrolijk en avontuurlijk. Met een Border Terriër is het dus nooit saai.

Het is namelijk een levendige hond en dankzij zijn verleden als jachthond is hij ook nog eens onbevreesd. Het is intelligent, speels en helemaal niet agressief of koppig. Hierdoor is de Border Terriër gewoon het ideale huisdier.

Sociaal

De Border Terriër kan wel eens blaffen als er iets is wat zijn interesse wekt, maar het is over het algemeen geen hond die veel blaft. Daarnaast is het ook nog eens een hele sociale hond. Dat komt voornamelijk omdat hij vroeger in grote groepen in werd gezet tijdens de jacht.

Het was toen zeker niet de bedoeling dat er onderlinge strijd was en de dieren moesten dus goed met elkaar om kunnen gaan. Hierdoor kan de Border Terriër nog altijd goed met anderen overweg.

Avontuurlijk

Het wordt hier boven al even genoemd, maar de Border Terriër is dus ook een hele avontuurlijke hond. Dat komt deels door zijn verleden als jachthond. Hij gaat dan ook graag op onderzoek uit achter heggetjes, in de struiken, maar hij vindt het ook geen probleem om even een vijver in te springen.

Hij heeft namelijk veel affiniteit met water omdat hij vroeger ook op otters moest jagen. Dit ras is ook nog eens erg nieuwsgierig, waardoor het voor hem nog leuker is om op avontuur te gaan. Dit betekent wel dat een goede basisopvoeding extra belangrijk is. Als je Border Terriër namelijk niet goed luistert, vliegt hij er vandoor tijdens een wandeling.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Border Terriër?

Bekijk dan het Border Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Border Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Border Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Terriër!

  • Wil je een Border Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Border Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Border Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Border Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Border Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Border Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Border Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Border Terriër vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!