Home | Border Terriër herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing precies werkt (+ tips)

Border Terriër herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing precies werkt (+ tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wanneer je ervoor kiest om een hond te hebben, is het natuurlijk je intentie om hem de rest van zijn leven te hebben. Het kopen van een hond is dan ook niet iets dat je eventjes doet, maar waar je goed over nadenkt.

Heb je namelijk wel genoeg tijd om voor een hond te zorgen en kun je hem een fijn leven geven? Dit zijn simpele, maar belangrijke dingen waar je goed over na moet denken voordat je een hond in huis haalt.

Natuurlijk zijn er altijd dingen die kunnen gebeuren waardoor het toch niet meer mogelijk is om voor je Border Terriër te zorgen en in dat geval kun je gelukkig nog kiezen voor een herplaatsing. Je leest hier wat dat precies is en hoe het in zijn werk gaat.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Terriër!

Wat is een herplaatsing?

Wanneer een Border Terriër wordt herplaatst, betekent het dat hij naar een nieuw baasje gaat. In principe gaat je hond dus verhuize, maar dan zonder jou. Meestal gaat het niet om een kleine pup, want honden die herplaatst worden hebben over het algemeen een oudere leeftijd.

Je kunt een herplaatsing zelf regelen door ergens een advertentie te plaatsen, maar je kunt hier ook hulp inschakelen.

Dit kan bij een rasvereniging voor Border Terriër, maar er zijn ook websites die zich hier mee bezig houden. Een andere optie is om contact op te nemen met de fokker waar je je Border Terriër hebt gekocht. Het voordeel van deze methodes is dat er mensen met je mee denken en je helpen die ook echt het welzijn van de hond op de eerste plaats zetten.

Zij willen ook dat de hond een fijn nieuw thuis krijgt. Als je echt niet meer weet wat je moet doen, kun je er ook voor kiezen om je Border Terriër naar het asiel te brengen, maar dit is natuurlijk niet een optie waar je graag voor kiest.

Websites om je Border Terriër te herplaatsen

Het herplaatsen van je Border Terriër hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Hier zijn namelijk speciale websites voor die jou kunnen helpen. Op deze sites vind je een uitgebreid overzicht van alle Border Terriërs die ter adoptie aan worden geboden en je kunt jouw viervoeter hier dus ook aanmelden. Via zo’n site wordt er een nieuw thuis uitgezocht.

Dat is ook nodig, want er worden vaak impulsaankopen gedaan via het internet. Als je ervoor kiest om je Border Terriër te laten herplaatsen bij een fokker of een speciale organisatie dan is de kans ook groot dat hij de juiste nieuwe eigenaar terecht komt.

Let op: Het kopen of adopteren van een Border Terriër (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Border Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Moeilijke keuze

Het is vaak een hele moeilijke beslissing ervoor te kiezen je Border Terriër te laten herplaatsen, zeker wanneer je eigenlijk geen afscheid wil nemen van je viervoeter. Het is niet altijd een keuze die je wil maken en soms word je tot deze keuze gedwongen.

Toch is het belangrijk dat je dan je verantwoordelijkheid neemt, anders zal je hond er onder lijden. Het laatste wat je wil is uiteraard dat je Border Terriër meer lijdt dan nodig is. Als hij niet meer gelukkig is of je niet meer in staat bent om er goed voor te zorgen, is een herplaatsing misschien de juiste keuze om te maken.

Zo gaat een herplaatsing in zijn werk

Wanneer je ervoor kiest om je Border Terriër te laten herplaatsen, kun je dit dus zelf doen of met de hulp van een externe partij. Je neemt contact op met degene waarvan je graag wil dat ze je helpen bij dit proces. Zij kijken vervolgens goed naar jouw Border Terriër en naar zijn karakter zodat ze het juiste baasje voor je hond kunnen vinden.

Er wordt een profiel gemaakt van de hond en op basis daarvan wordt er een baasje uitgezocht of kunnen potentiële baasjes jouw Border Terriër uitkiezen.

Wanneer er een match is, vindt er eerst een ontmoeting plaats. Er moet namelijk wel gekeken worden of het klikt tussen de twee partijen en je Border Terriër wordt niet zomaar overgeplaatst naar een nieuw huis.

Soms zijn er meerdere ontmoetingen nodig voor de nieuwe eigenaar om te beslissen of hij jouw Border Terriër over wil nemen. Dat is alleen maar goed, want zo kun je rustig een beslissing nemen. Haast dit proces niet en neem er de tijd voor, want daardoor is de kans het grootst dat je hond bij de juiste eigenaar komt.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Border Terriër

Overweeg je een Border Terriër te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Border Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Eerlijk zijn

Wanneer je ervoor kiest om je Border Terriër te laten herplaatsen, moet je ook het een en ander over je hond vertellen en over de reden waarom je voor de herplaatsing kiest. Eerlijkheid is hierbij erg belangrijk. Niemand heeft er namelijk iets aan om te liegen.

Jij niet, de nieuwe eigenaren niet en je Border Terriër natuurlijk al helemaal niet. Het kan zelfs heel nadelig uitpakken om niet eerlijk te zijn over de reden waarom je je hondje wil laten herplaatsen.

Mocht je jouw Border Terriër bijvoorbeeld weg willen doen omdat hij niet goed tegen drukte kan, kun je dit gewoon zeggen. Er kan dan gericht gezocht worden op nieuwe eigenaar die bij hem past en die bijvoorbeeld achteraf woont of geen groot gezin heeft.

Als je hier niet eerlijk over bent, kan het zijn dat je Border Terriër midden in de stad terecht komt of dat hij komt te wonen bij een gezin met jonge kinderen. De nieuwe eigenaren zullen dan tegen hetzelfde probleem aanlopen en dan moet de hond na een tijdje weer opnieuw herplaatst worden.

Dit kun je doen als je een Border Terriër wil adopteren

Wil jij graag een Border Terriër hebben die al wat ouder is? Het is dan slim en handig om te kiezen voor een hond die herplaatst moet worden. Hiervoor zou je contact op kunnen nemen met een fokker of vereniging, maar je kunt ook gaan kijken in het asiel of een kijkje nemen op een website voor herplaatsingen. Dit zijn fijne en makkelijke manieren om een hond te adopteren.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Border Terriër?

Bekijk dan het Border Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Border Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Border Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Terriër!

  • Wil je een Border Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Border Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Border Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Border Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Border Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Border Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Border Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Border Terriër vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!