Home | Border Terriër karakter: dit kan je verwachten van deze hond

Border Terriër karakter: dit kan je verwachten van deze hond

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Border Terriër is maar een kleine hond als je naar het postuur van het beestje kijkt, maar wel eentje die vol zit met energie. Het is een prima gezinshond die ook met kinderen kan samenwonen, maar die wel de kans moet krijgen daar goed aan te leren wennen.

De hond kan op een appartement of kleine woning worden gehuisvest, maar het is dan wel belangrijk dat je het beestje voldoende beweging aanbiedt door ermee te gaan wandelen, te spelen en het dier af en toe flink te laten rennen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw hond!

Slimme, snel lerende hond die een goede socialisatie nodig heeft

De Border Terriër wil graag in het gezelschap van zijn baasje zijn en samen dingen ondernemen. Het is een vriendelijke en aanhankelijke hond die ook nog eens intelligent is en snel leert. Het is daarom erg belangrijk je hond van pup af al mee te nemen naar de hondencursus.

Hier leert het beestje veel, wordt het goed gesocialiseerd en leert het tevens omgaan met andere honden. Dit laatste is nog wel eens een dingetje met dit ras dus wanneer je je pup al jong meeneemt, leert hij hoe daarmee om te gaan. Zeker als je nog meer dieren in huis hebt, is dat erg belangrijk.

Een pup leert spelenderwijs omgaan met alle indrukken die hij krijgt en daar heeft hij op een later tijdstip in zijn leven alleen maar veel plezier van. Jij als baasje trouwens ook.

Zorg voor voldoende beweging

Zorg ervoor dat je Border Terriër niet te lang alleen thuis blijft. Daar houdt het dier namelijk niet erg van. Als je de hond te lang alleen laat, kan dit ontaarden in ongewenst gedrag zoals slopen of veel janken. Als je er zelf niet bent merk je van dat laatste natuurlijk niets, maar het is wel vervelend voor je buren en de hond zelf zal er ook niet bepaald happy van worden.

Verveling is sowieso iets dat je tegen dient te gaan. Wanneer de hond niet los buiten kan lopen, zoals bijvoorbeeld in een afgesloten achtertuin, is het zaak dat jij er veel mee op pad gaat. Maak lange wandelingen, laat je hondje los rennen waar dat mag en zorg voor voldoende beweging.

De Border Terriër heeft nu eenmaal veel energie die het beestje op een positieve manier kwijt moet.

Let op: Het karakter van jouw Border Terriër (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Border Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Zorg voor veel spelletjes

De Border Terriër is een slimme hond die dol is op spelletjes. Er zullen maar weinig spelletjes zijn die je huisdier niet kan oplossen of niet tot een goed einde weet te brengen. Op de hondentraining kan je Border Terriër reeds kennismaken met allerlei verschillende spelletjes, maar je kunt deze natuurlijk ook thuis aan je huisdier aanbieden.

Zorg voor uitdagende spelletjes die je hond leuk vindt en breng er voldoende variatie in aan. Als je hond een spelletje doorheeft, is het het beste een ander te geven zodat hij zich niet snel verveelt. Er is heel veel hondenspeelgoed te koop maar je kunt ook zelf dingen maken.

Ze zijn vaak al met het meest eenvoudige speelgoed heel blij en kunnen zich er uren mee vermaken.

Ga met je hond reeds als pup naar de training

Overweeg zeker ook een leuk speelparcours voor je Border Terriër te maken, daar zal hij blij mee zijn. Op de hondensport worden dit soort parcoursen ook aangeboden en de hond is slim en behendig genoeg om dit goed en snel af te kunnen leggen en zal het zeker graag doen. Het is bij elk hondenras, dus ook bij de Border Terriër, belangrijk om zo jong mogelijk met trainen en socialiseren te beginnen. Dit is niet zielig en je hond leert er van. Een pup is zowel fysiek als geestelijk nog in ontwikkeling dus pas de training daarop aan.

Het is een dier met veel energie maar kies altijd voor beweging die bij de leeftijd en de bouw van het hondje past. Je kunt steeds verder en langer gaan wandelen en zo de conditie en het uithoudingsvermogen van je hond opbouwen. Dat is niet alleen goed voor je hond maar ook voor jou als baasje want zo blijf je zelf eveneens in beweging.

Karakter is nog in ontwikkeling bij een puppy

Het voordeel van een puppy aanschaffen is dat je meemaakt hoe je huisdier zich ontwikkelt. Het karakter is nog in ontwikkeling en kun je als baasje ook sturen. Het is wel belangrijk dat je veel tijd en geduld hebt en deze investeert in je huisgenootje op vier poten. De hond zal graag bij je zijn en leert zo van alles.

Een pup opvoeden kost nu eenmaal tijd en er moet veel geleerd worden. Dit is natuurlijk wel heel leuk om te doen, zowel voor mens als dier. Trainen en dingen aanleren betekent ook aandacht en daar is de Border Terriër nu eenmaal gek op.

Leer alles over het karakter van jouw Border Terriër

Wil je alles weten over het karakter van jouw Border Terriër? Bekijk dan ook het Border Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Wanneer je voor een volwassen Border Terriër kiest

Indien je voor een volwassen Border Terriër kiest, bestaat de kans dat je hond al aardig wat geleerd heeft. Het karakter is inmiddels ook bepaald zodat je daar niets meer aan veranderen of in sturen kunt. Als je voor een volwassen hond kiest die een goede socialisatie achter de rug heeft, heeft dat ook zijn voordelen.

Degene waar je de hond haalt, kan je precies vertellen wat deze kan en hoe het dier is. Dit kan bijvoorbeeld iemand zijn die particulier voor zijn hond een nieuw huis zoekt of je gaat voor een volwassen hond naar het asiel.

Hond met een rugzakje

Houd er rekening mee dat bepaalde volwassen hondjes een rugzakje hebben, bijvoorbeeld door een gebrek aan socialisatie of doordat ze slecht behandeld zijn. Aan jou als baasje dan de taak om de hond weer vertrouwen te laten krijgen in mensen en ervoor te zorgen dat deze zich blij en speels voelt.

De hond iets afleren kan wel maar dat kost tijd en veel geduld. De Border Terriër is echter slim genoeg om ook op volwassen leeftijd nog van alles te kunnen leren. En zeg nu zelf: zo’n hondje verdient toch zeker ook een tweede kans?

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Border Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Border Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Terriër!

  • Wil je een Border Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Border Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Border Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Border Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Border Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Border Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Border Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Border Terriër vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!