Home | Een Border Terriër kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

Een Border Terriër kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het kopen van een hond is natuurlijk niet een beslissing die je eventjes maakt, en al helemaal niet als het om een Border Terriër gaat. Niet alleen moet je de komende jaren voor een hond zorgen, de Border Terriër is een hond die redelijk veel beweging nodig heeft.

Je moet dus wel genoeg tijd hebben om voor je hond te zorgen. Bovendien moet je niet alleen mentaal klaar zijn voor een Border Terriër en moet je er genoeg tijd voor hebben, je moet er ook financieel gezien klaar voor zijn. Een hond onderhouden kan namelijk best prijzig zijn. Je leest hier alles over het kopen van een Border Terriër.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Terriër!

Waarom een Border Terriër kopen?

Over de vraag waarom je een Border Terriër zou moeten kopen, kunnen we heel kort zijn: het is gewoon een hele leuke hond! Het is niet alleen een huisdier, maar ook je beste vriend. Hij is namelijk erg loyaal naar zijn baasje toe en vindt het dan ook heerlijk om veel tijd samen door te brengen.

De Border Terriër is ook nog eens een ideale waakhond, want dit was één van dingen waar hij vroeger al voor werd gebruikt.

Dit ras werd vroeger ook ingezet als jachthond. Als jij het dus leuk vindt om af en toe te gaan jagen, dan is dit ras uitermate geschikt om te kopen. Hij zal het namelijk alleen maar leuk vinden om je hier bij te assisteren. Vroeger moest hij in grote groepen dieren en ook met paarden samen werken, dus het is ook nog eens een hele sociale hond.

Adopteren

Je kunt een Border Terriër puppy kopen, maar je kunt ook een Border Terriër adopteren. Het is dan geen puppy, maar een oudere hond die dan bijvoorbeeld niet meer goed in het gezin paste. Het kan ook zijn dat het baasje is overleden of moest verhuizen waardoor de hond niet mee kon.

Deze honden worden meestal naar het asiel gebracht. Er wordt vaak gedacht dat het de schuld van de hond is dat hij in het asiel terecht is gekomen, maar dat is lang niet altijd zo. Door een Border Terriër te adopteren, geef je hem een tweede kans op een leven.

Je kunt ook contact opnemen met een rasvereniging, want ook op deze manier kun je Border Terriërs adopteren. Een andere optie is om te kijken op websites die zich hier mee bezig houden. Er zitten wel wat voor- en nadelen verbonden aan het adopteren van een Border Terriër.

Het grootste voordeel is de honden meestal getraind en afgericht zijn, dus dat hoef je zelf niet meer te doen! Handig, want daar gaat veel tijd en geld in zitten. Bovendien betaal je voor een oudere Border Terriër meestal een stuk minder. Wel betekent het dat je minder lang van je hond kunt genieten omdat hij wat ouder is.

Let op: Het kopen of adopteren van een Border Terriër (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Border Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een puppy kopen

De meeste mensen kiezen echter gewoon voor een Border Terriër puppy en dat is natuurlijk ook helemaal niet zo gek.

Naast het feit dat ze heel schattig zijn, is het ook gewoon leuk om je hond mee te maken vanaf zijn geboorte en bovendien heb je op deze manier zo lang mogelijk plezier van je viervoeter. Je kunt een puppy via een erkende fokker kopen, maar ook via Marktplaats. Allebei de manieren hebben een aantal eigen voor- en nadelen.

Marktplaats

Wanneer je een Border Terriër puppy wil kopen via Marktplaats, is de kans groot dat je de hond al snel in huis hebt. Het aanbod is op dit platform namelijk best wel groot. Via Marktplaats betaal je daarnaast over het algemeen minder geld voor een pup dan bij een erkende fokker.

Je betaalt dan ongeveer €1000,- voor dit ras of zelfs nog minder. Het lijkt dus de beste optie om via Marktplaats een puppy te kopen, maar helaas is dat toch niet zo.

Er zijn namelijk een heleboel handelaren en broodfokkers actief via dit platform die net doen dan alsof hun honden helemaal gezond zijn, terwijl ze met zieke honden hebben gefokt. Ze geven dus alleen maar om hun eigen portemonnee en geven niets om de Border Terriërs.

Je betaalt dan wel minder voor een puppy, maar de kans is groot dat je hem snel in moet laten slapen omdat hij zo ziek is of dat je veel geld kwijt bent aan een dierenarts of een gedragstherapeut.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Border Terriër

Overweeg je een Border Terriër te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Border Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een erkende fokker

Het is een betere optie om je Border Terriër puppy te kopen bij een erkende fokker. Je betaalt dan wel iets meer, namelijk zo’n €1200,-, maar je weet dan wel zeker dat de puppy op een goede manier is gefokt, dat er goed met de dieren om wordt gegaan en dat je Border Terriër dus zo gezond mogelijk is.

Het duurt op deze manier misschien wel wat langer voordat je een puppy hebt, maar dat wordt juist voor de honden gedaan. Het is namelijk niet fijn voor een teefje om te vaak in verwachting te zijn. Dan is het wel de moeite om wat meer te betalen, toch?

Een erkende fokker zit aangesloten bij een rasvereniging, wat betekent dat hij zich aan bepaalde regels moet houden. Daarnaast moet hij zorgen voor gezondheidsverklaringen en houdt de vereniging toezicht op de manier van fokken.

Hier moet je op letten wanneer je een Border Terriër koopt

Het is belangrijk dat je kijkt naar de intenties van de verkoper als je een puppy wil gaan kopen. Wil de fokker namelijk alleen maar geld verdienen, of wil hij juist dat zijn puppy’s op de juiste plek terechtkomen? Een goede fokker zal erg open zijn over zijn manier van fokken en graag over zijn honden vertellen.

Het is namelijk echt zijn hobby en wil dit graag met je delen. Een louche verkoper bij wie het alleen om het geld gaat, is hier wat terughoudend in. Daarnaast zal een goede fokker jou ook wat vragen stellen. Hij wil namelijk ook zeker weten dat zijn geliefde hondjes op de juiste plek terecht komen.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Border Terriër?

Bekijk dan het Border Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Border Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Border Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Terriër!

  • Wil je een Border Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Border Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Border Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Border Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Border Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Border Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Border Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Border Terriër vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!