Home | Levensverwachting en leeftijd: hoe oud wordt een Border Terriër

Levensverwachting en leeftijd: hoe oud wordt een Border Terriër

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een hond wil je natuurlijk zo lang mogelijk bij je hebben, want het is een onderdeel van het gezin en je beste vriend. Niet elk hondenras wordt natuurlijk even oud. Grotere hondenrassen worden bijvoorbeeld over het algemeen minder oud dan honden die wat kleiner zijn.

Ook de Border Terriër heeft een gemiddelde leeftijdsverwachting, al wil dat natuurlijk niet zeggen dat je hond ook daadwerkelijk zo oud wordt. Hij kan uiteraard ook gewoon een ongeluk krijgen of ziek worden waardoor hij eerder komt te overlijden. Daarnaast kan hij kan ook juist ouder worden dan de gemiddelde leeftijd van de Border Terriër.

Wist je dat het baasje ook invloed kan hebben op de uiteindelijke leeftijd van je hond? Je leest hier alles over de gemiddelde leeftijd van je Border Terriër.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Terriër!

Zo oud wordt een Border Terriër gemiddeld

De Border Terriër heeft gelukkig een prima levensverwachting. Dat is natuurlijk alleen maar fijn, want dat betekent ook meteen dat jij zo lang mogelijk van je trouw viervoeter kunt genieten! De grootte van een hond speelt dus ook een rol in zijn levensverwachting.

De Border Terriër is niet een een hele grote hond en misschien is dat ook wel de reden dat hij redelijk lang leeft. Gemiddeld wordt een Border Terriër namelijk tussen de twaalf en de veertien jaar oud. Het komt echter ook wel eens voor dat hij zestien of zelfs zeventien jaar oud wordt. Bij dit ras is er dus niet echt veel over te zeggen.

De gemiddelde leeftijd van de Border Terriër is misschien niet heel hoog als je hem vergelijkt met een ander klein hondenras zoals de Chihuahua. Die wordt namelijk gemiddeld zo’n zeventien jaar oud en is niet heel veel kleiner dan een Border Terriër.

Grote honden worden gemiddeld zo’n tien jaar oud, dus dat is wel iets jonger. Een Labrador wordt echter over het algemeen tussen de elf en dertien jaar oud, terwijl deze hond nog wel een stukje groter is dan een Border Terriër.

Let op: Het onderhouden en verbeteren van de gezondheid van jouw Border Terriër (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Border Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Hoe kun je jouw Border Terriër zo oud mogelijk laten worden?

Er zijn verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de uiteindelijke leeftijd van je Border Terriër. Het baasje heeft hier ook een invloed op. Dat wil niet zeggen dat als je je hond optimaal verzorgt, dat hij dan automatisch ook heel oud wordt.

Er kunnen altijd dingen gebeuren waardoor je Border Terriër toch ineens eerder komt te overlijden. Als je hond een ongeluk krijgt, maakt het namelijk niet uit dat je hem altijd goed verzorgd hebt.

Een hond kan dus ook komen te overlijden ondanks een goede gezondheid. Dat komt omdat de gezondheid is niet altijd een factor in het overlijden. Wel zijn er een aantal dingen die je kunt doen waardoor je Border Terriër in een zo goed mogelijke gezondheid verkeert, zodat je kunt proberen om zijn leven zo lang mogelijk te laten duren.

Spullen in huis

Een Border Terriër is een echte speurhond en dat betekent dat zijn mond vaak dicht bij de grond is. Het is dus belangrijk dat je huis schoon is zodat hij niet allerlei viezigheid binnen krijgt. Let er daarnaast ook op dat je Border Terriër niet bij spullen kan zoals schoonmaakmiddelen of andere dingen die giftig zijn.

Maak een rondje door je huis op ooghoogte van je Border Terriër en kijk welke spullen je tegenkomt. Zo kun je voorkomen dat hij gewond raakt aan scherpe voorwerpen of andere dingen. Maak ook regelmatig de mand of bench, waterbak en voerbak schoon om bacteriën te verwijderen.

Beweging

Iets anders dat heel belangrijk is voor een goede gezondheid van je Border Terriër, is genoeg beweging. Dit ras is niet super groot, maar heeft wel redelijk wat beweging nodig. Denk dus niet dat je hem alleen in de tuin kunt laten plassen zodat je een wandeling over kunt slaan.

Dan krijgt je hond namelijk niet voldoende beweging. Naast af en toe gaan wandelen kun je je Border Terriër ook speeltjes geven om mee te spelen. Zo krijgt hij ook meteen beweging.

Leer alles over hoe je jouw Border Terriër gezond en gelukkig houdt

Wil je weten hoe je jouw Border Terriër zo gezond en gelukkig mogelijk houdt? Bekijk dan ook het Border Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Voeding

Voeding is net als bij mensen ook bij dieren heel belangrijk. Als je elke dag alleen maar fastfood zou eten, ben je minder gezond als wanneer je een gebalanceerd en gezond dieet volgt. Dat heeft invloed op je gezondheid. Koop niet het goedkoopste voedsel voor je hond, want de kans is groot dat dit niet gezond is.

Het is niet nodig om alleen maar duur eten te kopen, maar kijk gewoon naar de ingrediënten die op de verpakking staan.

Als je niet goed weet wat het beste is voor je Border Terriër, kun je dit altijd aan een dierenarts of aan de fokker vragen. Zij hebben vaak een aantal merken dat zij aanraden. Natuurlijk is het ook geen probleem om af en toe een snoepje te geven aan je Border Terriër. Doe dit echter niet te vaak.

Het is nog beter om voor gezonde snoepjes kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld snoepjes die ook meteen het gebit reinigen of waar geen suikers in zitten. Dit is wel nog altijd een extraatje is en geen vervanging of toevoeging van een maaltijd.

De dierenarts

Ook kun je het beste regelmatig naar de dierenarts gaan. Dit hoeft niet elke maand, maar zorg er voor dat je elk jaar langs gaat voor een check-up. De hond kan dan ook meteen ontwormd worden.

Door elk jaar even naar de dierenarts te gaan, kun je ook voorkomen dat je Border Terriër lang rondloopt met een ziekte zonder dat je het in de gaten hebt. Hij zal het namelijk waarschijnlijk eerder zien dan jij als je hond ziek is.

Veel voorkomende ziektes bij de Border Terriër

Een Border Terriër is helaas vatbaar voor een flink aantal aandoeningen. Zo hebben Border Terriërs vaak last van atopie en cataract. Ook een heupdysplasie, elleboogdysplasie en patella luxatie wordt af en toe gezien bij dit ras. Deze aandoeningen komen al op jonge leeftijd voor en de hond kan er zijn hele leven last van hebben.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Border Terriër?

Bekijk dan het Border Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Border Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Border Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Terriër!

  • Wil je een Border Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Border Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Border Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Border Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Border Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Border Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Border Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Border Terriër vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!