Home | Border Terriër: ontdek deze geweldig mooie hond (uitgebreid artikel)

Border Terriër: ontdek deze geweldig mooie hond (uitgebreid artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Ondanks dat de Border Terriër vroeger gebruikt werd als waakhond, is het niet een hond van groot formaat. Het is echter ook helemaal geen kleine hond, maar hij heeft juist een middelgroot formaat.

Wil je wel graag een hond zoals de Border Terriër, maar heb je liever een viervoeter van een iets kleiner formaat? Dan zijn er ook nog een aantal andere opties waar je uit kunt kiezen. Er zijn namelijk ook wel honden van dit ras die kleiner zijn. Je leest hier hoe dat precies zit.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Terriër!

De Border Terriër als puppy

Een vorm van een mini Border Terriër is natuurlijk wanneer hij nog een puppy is. Je moet hier heel anders mee omgaan dan met een volwassen hond. Als puppy zijn ze bijvoorbeeld kwetsbaar voor blessures.

Meerdere experts zijn tot de conclusie gekomen dat ze door hun baasje in toom gehouden moeten worden tot ze zijn volgroeid. Als puppy is dit ras ontzettend enthousiast en hij groeit snel. Dat betekent dat het sterke spierstelsel genoeg getraind moet worden, anders wordt het skelet gedragen door een slap lichaampje en dat kan ook weer voor blessures zorgen.

De mini Border Terriër heeft veel aandacht en verzorging nodig.

Beweging

Voor puppy’s geldt dat je elke maand dat hij ouder wordt ook vijf minuten langer mag wandelen. Het is goed om vier keer per dag te wandelen. Dus als je mini Border Terriër drie maanden oud is, dan mag je vier keer een rondje lopen van vijftien minuten lopen. Let er ook op dat hij niet teveel klimt, springt of op de trap loopt.

Dat zal hij wel leuk vinden, maar dat is schadelijk voor zijn gewrichten. Een kleine Border Terriër is dus wel heel erg leuk en schattig, maar het is ook veel werk!

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Border Terriër wordt ook uitgebreid behandeld in Border Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Het formaat van de Border Terriër

Als de Border Terriër volgroeid is, is het een middelgrote hond. Volgens de Nederlandse rasvereniging is er geen officiële grootte van deze hond, maar gemiddeld is hij tussen de 33 centimeter en de 38 centimeter groot. Een hond van dit ras weegt gebruikelijk tussen de 6 en de 10 kilo. Er zit hierbij geen verschil tussen een teefje of een reu.

De Border Terriër is dus geen super grote hond, maar wel gebouwd om vaak en lang te bewegen. Dat komt door hun verleden als jachthond. Ze vinden het dan ook nog steeds leuk om actief bezig te zijn.

Een kruising

Een manier om een kleinere Border Terriër te krijgen, is door hem te kruisen met een ander ras. Dit moet dan wel een kleiner ras zijn, want als je hem mixt met een ras van hetzelfde formaat, zal er geen kleinere hond uit komen. Door te kruisen met een kleinere hond, is de kans groter dat je een hond krijgt die wel op de Border Terriër lijkt, maar dan kleiner is.

De reden dat mensen graag een kleine Border Terriër willen, is omdat ze hem dan nog schattiger vinden. Het lijkt dan net alsof je altijd een puppy Border Terriër hebt.

Het nadeel is dat je nooit zeker kunt weten wat voor hond je krijgt. Je weet niet hoe hij eruit komt te zien en wat zijn karakter zal zijn. Je kunt je Border Terriër dan wel mixen met een ras dat kleiner is, maar dat wil niet zeggen dat hij dan ook echt op de Border Terriër zal lijken. Dat is dan ook het nadeel van een kruising.

Hij kan de uiterlijke kenmerken van de Border Terriër aannemen, maar hij kan er ook meer als het andere ras uit komen te zien. Aan de andere kant is dat ook wel een leuk aspect aan een gemixte hond, want hij is echt uniek.

Leer alles over jouw lieve Border Terriër

Wil je álles leren over jouw Border Terriër? Bekijk dan ook het Border Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De voordelen van een middelgrote hond

De Border Terriër is een middelgrote hond en dat heeft veel voordelen. Over het algemeen wordt er van grote honden bijvoorbeeld gezegd dat ze heel aanhankelijk, trouw en beschermend naar hun baasje toe zijn en dat geldt ook wel voor de Border Terriër.

Daarnaast luisteren honden die wat groter zijn over het algemeen ook beter naar het baasje en zijn ze gemakkelijk om te trainen. Dat komt mede door hun hun intelligentie.

Veel beweging

Een middelgrote hond zoals de Border Terriër heeft veel energie en vindt het heerlijk om een lange wandeling te maken. Dat kan zowel een voordeel als een nadeel zijn, maar als het goed is weet je waar je aan begint wanneer je kiest voor een Border Terriër. Als je het niet leuk vindt om samen actief bezig te zijn, kun je beter voor een kleinere hond kiezen.

Het is belangrijk voor de Border Terriër dat hij genoeg beweging krijgt, anders kan hij opgefokt raken omdat hij zijn energie niet kwijt kan. De hond gaat zich opstandig gedragen en dat kan vervelend zijn.

De nadelen van een middelgrote hond

Er zitten ook nadelen aan het hebben van een middelgrote hond. Een grote hond neemt bijvoorbeeld meer ruimte in beslag dan een kleine hond. Dat klinkt logisch, maar hiermee bedoelen we niet alleen de ruimte die de hond in beslag neemt en als hij in een hoekje ligt. Een hond heeft ook beweegruimte nodig.

Een hond als de Border Terriër wil graag buiten zijn en veel ruimte hebben om vrij te kunnen bewegen.

Duurder

Een grote hond is over het algemeen ook wat duurder om te onderhouden. Ze eten namelijk meer en dat kost uiteraard geld. Daarnaast zijn de dierenartskosten vaak ook hoger omdat ze bijvoorbeeld meer medicijnen nodig hebben om het gewenste effect te hebben. Daarnaast zijn operaties meestal ook duurder bij een grote hond.

De Miniatuur Bull Terriër

Er zijn maar weinig rassen die een erkende mini versie hebben. Bij de Border Terriër is dat niet zo, maar bij een ander Terriër ras wel. Naast de “gewone” Bull Terriër heb je namelijk ook nog een mini versie, oftewel de Bull Terriër Mini.

De miniatuur Bull Terriër is dus iets kleiner dan de gewone Bull Terriër, maar heeft verder wel gewoon dezelfde kenmerken.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Border Terriër?

Bekijk dan het Border Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Border Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Border Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Terriër!

  • Wil je een Border Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Border Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Border Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Border Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Border Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Border Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Border Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Border Terriër vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!