Home | Op zoek naar Border Terriër namen? Laat je hier inspireren

Op zoek naar Border Terriër namen? Laat je hier inspireren

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het zoeken van de juiste naam voor je hond is niet altijd even makkelijk. Zeker als je met meerdere mensen bent en jullie samen een naam moeten kiezen. Ga je voor een leuke hondennaam, een schattige of juist een stoere? Je moet natuurlijk ook kijken naar de hond zelf.

De Border Terriër is namelijk een hele middelgrote hond. Je kunt dan het beste een naam pakken die bij dit formaat past, maar je kunt ook juist weer hier een grapje mee maken door je Border Terriër een naam te geven die eigenlijk meer geschikt is voor een klein hondje. Geen inspiratie? Lees dan vooral even de lijst hieronder door.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Terriër!

De naam bedenken

Het bedenken van de naam van je Border Terriër kan best wel eens een lastige klus zijn. Zeker als je de hond nog niet in huis hebt en zijn karakter dus nog niet zo goed kent. Je weet dan namelijk niet altijd of de naam wel echt passend is.

Je kunt natuurlijk ook weer niet na een tijdje de hond ineens anders gaan noemen als je de naam toch niet leuk vindt, want dat zal alleen maar voor verwarring zorgen bij je Border Terriër. Het is dus heel belangrijk om meteen de juiste naam te kiezen.

Je kunt kiezen voor een veilige naam die je wel vaker hoort bij een hond, zoals Nala of Skip. Dat zijn ook twee namen die goed passen bij een hond die zo groot is als de Border Terriër. Aan de andere kant kan het juist ook wel leuk zijn om te kiezen voor een naam die je wat minder vaak hoort, zoals Gizmo of Stekker.

Het is ook leuk om je huisdier een dubbele naam te geven. Denk bijvoorbeeld eens aan Sir Andrew of Lady Madonna? Je kunt de hond van ook gewoon Andrew noemen, of alleen Madonna of Lady. Dat is met het uitspreken net even iets makkelijker en sneller.

Een passende naam

Wanneer je een naam gaat bedenken voor je Border Terriër, is het soms ook wel handig om het uiterlijk van de hond in je achterhoofd te houden. Het koppie van de Border Terriër lijkt een beetje op een otter, dus misschien kan het wel grappig zijn om hem dan Otto te noemen. Kijk ook goed naar de vacht en de kleuren en patronen.

De Border Terriër heeft een redelijk egale vacht. Er kan wel kleurverschil in zitten, maar hij heeft geen duidelijke aftekeningen. De Border Terriër heeft dus niet echt kleine vlekjes of stippen, waardoor de namen Vlekje of Stip ook niet heel goed bij een hond van dit ras zal passen. Al kan het dan natuurlijk juist wel grappig zijn om hem dan wél zo te noemen.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Border Terriër wordt ook uitgebreid behandeld in Border Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Verschillende soorten namen

Er zijn veel verschillende hondennamen waar je uit kunt kiezen wanneer je een geschikte naam voor jouw Border Terriër gaat bedenken. Er zijn grappige namen en lieve namen, maar ook stoere namen. Je kunt kiezen voor een grappige naam zoals Barbie of je kunt je Border Terriër vernoemen naar een bekend persoon, zoals Prince of Paul McCartney.

Er zijn ook nog stoere hondennamen om uit te kiezen die je niet zo vaak hoort, zoals Asta of Skody. Uiteraard kun je ook kiezen voor een sentimentele naam. Wat dacht je bijvoorbeeld van een naam die past bij je favoriete vakantiebestemming waar je veel mooie herinneren aan hebt.

Een andere optie is een originele buitenlandse hondennaam met een mooie betekenis. Een paar voorbeelden hiervan zijn Kynai, wat ‘geen zorgen’ betekent en Mirai, wat ‘een gouden toekomst’ betekent.

Een aantal tips

Een hondennaam moet niet alleen mooi of leuk zijn, hij moet ook praktisch. Je moet hem namelijk makkelijk kunnen roepen. Daarom is het handig als de naam van je Border Terriër maar één of twee lettergrepen heeft. Alexander is misschien een hele mooie naam zijn voor je hond, maar hij is wel een beetje lang om uit te roepen.

Zorg er voor dat de naam van je Border Terriër duidelijke klanken heeft. Daar reageren ze namelijk het beste op, omdat ze hun naam dan ook beter herkennen. Tot slot kun je ook beter niet voor een naam gaan die veel op een commando lijkt.

Waf lijkt misschien wel een leuke en toepasselijke naam voor een hond, maar dit lijkt wel erg veel op het commando ‘af’. Je hond zal dan waarschijnlijk het verschil niet goed horen en daar kan hij van in de war raken.

Leer alles over jouw lieve Border Terriër

Wil je álles leren over jouw Border Terriër? Bekijk dan ook het Border Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Meest populaire hondennamen

Wil je graag een naam voor je hond die niet zo vaak voorkomt? Dan kun je beter niet gaan voor Max, Spike, Sam, Bobby, Lady, Daisy, Rocky, Bo, Boris of Banjer. Dit zijn namelijk tien van de meest populaire hondennamen in Nederland.

Voorbeelden van hondennamen voor je Border Terriër

Heb je nog steeds geen inspiratie? Hier zijn een aantal voorbeelden van namen die leuk zijn voor jouw Border Terriër:

 • Aaron Ace Alvin Amigo Ardo Arthur
 • Baco Bailey Banja Bas Baxter Beer Bernard Bikkel Blair Bono Boris Bowey Breezer Bruce Bruno Buddha
 • Casper Chaplin Charlie Chloe Chubby Clinton Clooney Cooper
 • Dex Duc Elmo
 • Elizabeth Elvis Enzo
 • Fons Frodo
 • Gizmo Gody Goomer
 • Harry Hugo Huub
 • Isabeau Iwan
 • Jack James Janssen Jardo Jax Jazzy Jip Jois
 • Kanjer Kas Kay Kazan Kees Kroket Kwibus Kwispel
 • Larry Leroy Levi Loekie Lola Lou Louie Luca Luke
 • Macho Major Marley Matz Max Mazzel Mick Mo Molly Nacho
 • Nando Nelson Nico Nikita Noah Nola
 • Obelix Odie Olaf Oliver Oscar
 • Paddy Pelle Pepper Peter Pim Poetin Polo Prada Prins Puck
 • Quinn
 • Rambo Redbull Remy Richard Ringo Robin Rocky Romeo Rosie Rover Royce
 • Sally Sam Samson Scarlett Schurk Scoobie Sem Sep Shelby Sjaak Skippy Snickers Snoepie Sophie Spike Stella Ster Stewie Suus
 • Taco Tank Tarzan Teun Tex Thomas Tibo Timo Timon Tinus Toby Toeter Tommie Troela Tucker Twix
 • Victoria Viktor Vino Vodka
 • Whisker Wiske Winston Woezel
 • Yeti Yoda Yup Zack
 • Zeus Zippo Zita Zipper Zohra Zoey Zombie Zoran Zwieber Zyra Zion

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Border Terriër?

Bekijk dan het Border Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Border Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Border Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Terriër!

 • Wil je een Border Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Border Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Border Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Border Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Border Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Border Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Border Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Border Terriër vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!