Home | Jouw Border Terriër opvoeden: hoe pak je de opvoeding écht goed aan? (+tips)

Jouw Border Terriër opvoeden: hoe pak je de opvoeding écht goed aan? (+tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het opvoeden van een hond is iets wat mensen wel eens onderschatten. Als je denkt aan het hebben van een hond, is de kans groot dat je vooral denkt aan de leuke dingen: een levende knuffelbeer, een nieuw maatje en iemand om lekker mee te spelen en te wandelen.

Dat zijn ook wel de leuke dingen aan het hebben van een hond, maar een goede opvoeding is erg belangrijk. Hiermee zorg je er namelijk niet alleen voor dat je Border Terriër niet binnen, maar buiten plast, maar je zorgt er ook voor dat hij af en toe alleen thuis kan zijn en dat hij weet hoe hij zich moet gedragen in bepaalde situaties.

Je hebt zelf dus ook veel aan een goede opvoeding van je hond. Hoe je het beste de Border Terriër op kunt voeden, lees je hier.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Terriër!

Zo voed je je Border Terriër op

Als je eindelijk je Border Terriër puppy mee naar huis mag nemen, is dat natuurlijk heel leuk. Het kan ook spannend zijn, zeker als je nog nooit eerder een hond hebt gehad. Je kunt het beste meteen een halsbandje en een riem meenemen, want zo leert je kleine pup direct dat hij aan de lijn moet lopen.

Wanneer de Border Terriër bij je thuis komt, zal hij waarschijnlijk erg nieuwsgierig zijn. Hij zal dan alle hoekjes van het huis gaan verkennen. Houd dit ook niet tegen, maar laat je Border Terriër vooral zijn gang gaan. Zo raakt hij namelijk het beste gewend aan zijn nieuwe thuis.

De eerste keer plassen

De kans is groot dat de kleine pup op een gegeven moment ergens blijft staan waar hij wil gaan plassen. Op deze manier geeft hij aan dat het huis zijn territorium is. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je Border Terriër binnen plast, dus het is belangrijk dat je hem meteen naar buiten brengt zodat hij daar zijn plasje kan doen.

Je hoeft hem telkens een uitgebreide beloning te geven als hij buiten plast. Een knuffel is meestal al voldoende, maar zorg wel dat je Border Terriër pup weet dat je tevreden bent. Dit doe je bijvoorbeeld door hem een snoepje te geven of door heel vrolijk te zijn. Zo leert hij namelijk dat het goed is om buiten te plassen.

Let op: Het opvoeden van jouw Border Terriër (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Border Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De regels

De Border Terriër is zeker geen domme hond, maar je kunt natuurlijk niet van hem verwachten dat hij in één keer alle regels weet. Houd er dus rekening mee met de opvoeding van je Border Terriër dat er sowieso een keer een ongelukje zal gebeuren. Wees op zo’n moment niet al te streng.

Het werkt niet om een Border Terriër te straffen op het moment hij iets fout doet. Het is juist beter om hem te belonen als hij iets goed doet. Zorg ook dat je je Border Terriër uitlaat op de momenten waarvan je denkt dat hij naar de wc moet.

Meestal is dit na het eten, slapen of spelen. Het zindelijk maken van je hond kost veel tijd en moeite, maar over de algemeen pakt de Border Terriër puppy het redelijk snel op.

Socialisatie

Socialisatie is een belangrijk onderdeel van de opvoeding. Hierdoor kan hij namelijk ook op latere leeftijd goed omgaan met andere honden en dieren. De kans is groot dat hij dan ook goed met andere mensen overweg kan.

Dat is in het geval van een hond best wel handig, want dat betekent ook dat hij niet zo snel zal blaffen wanneer er onbekenden op zijn terrein komen. Zorg er echter ook voor dat je Border Terriër puppy genoeg rust krijgt, want hij krijgt op een dag veel nieuwe indrukken en deze moet hij ook rustig kunnen verwerken.

Leer alles over het succesvol opvoeden van jouw Border Terriër

Wil je precies leren hoe je jouw Border Terriër perfect kan opvoeden? Bekijk dan ook het Border Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Meteen beginnen

Het is belangrijk dat je direct met de opvoeding van je kleine pup begint zodra je hem mee naar huis neemt. Denk niet dat dit wel even kan wachten, want vooral op een jonge leeftijd staat de Border Terriër er nog voor open om van alles te leren. Je moet hem gelijk in zijn eerste jaar goed gedrag aan te leren.

Wanneer hij ouder wordt, komt de zelfstandigheid naar boven en zal hij minder snel iets van je aannemen. Je kunt daarom het beste zo snel mogelijk met je Border Terriër pup naar een puppycursus gaan en ook een vervolgcursus is aan te raden.

Wissel oefeningen af en laat je Border Terriër er niet te veel achter elkaar doen. Het moet immers ook leuk blijven, anders blijft hij niet gemotiveerd. Verder is het erg belangrijk om duidelijk en consequent te zijn tijdens de opvoeding, maar wel vriendelijk. Over het algemeen leert de Border Terriër snel en als ze goed opgevoed zijn, zijn het hele gehoorzame honden.

De eerste nachten

De mand van de pup is erg belangrijk, want daar kan hij tot rust komen, groeien en bijkomen van de nieuwe indrukken. Je moet hem goed met rust te laten als hij slaapt. De hele wereld, maar ook zijn nieuwe tehuis zijn nog nieuw. Hij moet hier nog van bijkomen. Als je merkt dat je pup moe is, kun je hem het in zijn mand leggen.

Je kunt hem dan ook even aaien, want op deze manier leert hij dat goed is om alleen te zijn. Je kunt er ook voor kiezen om een bench te kopen zodat je Border Terriër een plekje heeft die echt van hemzelf is en waar hij zich veilig kan voelen.

De gedragskenmerken van de Border Terriër

De Border Terriër is vriendelijk, sociaal en vrolijk. Ze vinden het vooral heel erg fijn om veel beweging te krijgen en om veel tijd met hun baasje door te brengen. Het is belangrijk dat je Border Terriër genoeg beweging krijgt om zijn energie kwijt te kunnen.

Als het op het begin goed aan wordt geleerd, kan een Border Terriër prima alleen zijn. Dat betekent natuurlijk niet dat hij het leuk vindt om hele dagen alleen te worden gelaten, want dan kan hij zich wel eenzaam gaan voelen.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Border Terriër?

Bekijk dan het Border Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Border Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Border Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Terriër!

  • Wil je een Border Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Border Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Border Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Border Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Border Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Border Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Border Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Border Terriër vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!