Home | Prijs Border Terriër: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

Prijs Border Terriër: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wanneer je een Border Terriër koopt, heb je hier als het goed is van tevoren goed over nagedacht. Je koopt namelijk niet zomaar eventjes een huisdier en er zijn ook een hoop andere dingen die er nog bij komen kijken. Daarnaast is ook de plek waar je de pup koopt belangrijk voor de prijs die je betaalt.

Elk ras heeft namelijk een ander prijskaartje. Je hebt goedkope rassen en duurdere rassen. In dit artikel lees je alles over de prijs van een Border Terriër en waar je verder nog rekening mee moet houden wanneer je een hond koopt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Terriër!

Zoveel kost een Border Terriër

De Border Terriër is, vergeleken met andere rassen, geen super dure hond. Het ligt er uiteraard wel aan waar je hem koopt. Je betaalt gemiddeld tussen de €1000,- en de €1200,- voor een Border Terriër puppy.

Wanneer er iets minder gevraagd wordt voor een Border Terriër pup, dan heb je waarschijnlijk te maken met een thuisfokker.

Bij een betrouwbare en erkende fokker die al langere tijd honden fokt, betaal je vaak ruim €1200,-. Je betaalt dan misschien wel wat meer, maar je weet ook zeker dat de hond dan op een zorgvuldige manier is gefokt en dus zo gezond mogelijk is.

Een erkende fokker zit namelijk bij een rasvereniging aangesloten. Dat betekent dat hij zich aan bepaalde regels moet houden tijdens het fokken en dat hij ook gecontroleerd wordt door de vereniging.

Let op: Het kopen of adopteren van een Border Terriër (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Border Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Te veel betalen

Als je een nestje tegenkomt waarbij er veel meer dan €1200,- wordt gevraagd voor een puppy, dan kun je beter even verder kijken. Een Border Terriër kost namelijk simpelweg niet zoveel geld en je wil natuurlijk niet opgelicht worden. Er zijn dan ook genoeg goede en erkende fokkers die tussen de €1000,- en de €1200,- blijven met hun prijs.

Te weinig betalen

Daarnaast moet je juist ook weer opletten wanneer een Border Terriër veel minder dan €1000,- kost. De kans dat de eigenaar gewoon niet weet wat de gangbare prijzen zijn of dat hij in een goede bui is en zijn zorgvuldig gefokte honden voor minder weggeeft, is namelijk vrij klein. Een Border Terriër puppy die minder dan €900,- kost is te mooi om waar te zijn.

Er zijn namelijk ook handelaren en broodfokkers die zieke pups verkopen.

Uiteraard doen zij wel alsof de honden gezond zijn en ze zullen snel weg zijn dankzij de goedkope prijs. Voordat je het weet heb je een pup gekocht die je al snel in moet laten slapen of waarbij je veel geld kwijt bent aan een dierenarts of een gedragstherapeut omdat je Border Terriër niet helemaal gezond is.

Waarom betaal je meer geld voor een fokker?

Bij een erkende fokker betaal je over het algemeen de hoogste prijs voor een Border Terriër. Dat komt omdat er veel tijd en energie gaat zitten in het fokken van deze dieren. Een erkende fokker is daarnaast ook altijd aangesloten bij een rasvereniging.

Verder heeft hij veel onkosten wanneer hij voor zijn honden moet zorgen. Zo moet hij voldoende ruimte, spullen en speeltjes voor elk dier hebben en ook genoeg voedsel.

Ook kost het fokken van honden veel geld, vooral wanneer de stambomen helemaal uitgepluist moeten worden en de Border Terriërs van tijd tot tijd een gezondheidstest moeten doen om er zeker van te zijn dat ze gezond zijn. Dit is dan ook de reden dat je simpelweg ook iets meer betaalt voor een pup bij een erkende fokker.

Het voordeel hiervan is dat je dan een Border Terriër hebt waarvan je zeker weet dat hij op een goede manier is gefokt en dus zo gezond mogelijk is.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Border Terriër

Overweeg je een Border Terriër te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Border Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een oudere Border Terriër kopen

Je kunt ook kiezen voor een Border Terriër die al wat ouder is. Het fijne hiervan is dat je minder betaalt dan voor een puppy. Bovendien is een oudere hond al getraind en afgericht, dus dit hoef je zelf niet te doen. Dat is handig, want het kost veel tijd, energie en geld om een hond te trainen.

Het nadeel van een oudere hond kopen is dat je niet altijd zeker weet wat hij allemaal mee heeft gemaakt in zijn leven. Een oudere Border Terriër kun je op verschillende manieren kopen. Je kunt naar het asiel gaan, maar je kunt ook op een website voor herplaatsingen kijken of contact met een rasvereniging opnemen.

Deze kosten komen er ook nog bij kijken

Met alleen de hond kopen ben je nog niet klaar. Er zijn namelijk nog meer dingen die gekocht moeten worden. Meestal moet je ook betalen voor de registratie van de chip en de inenting, wat ongeveer €50,- kost. Als je wil voorkomen dat je uiteindelijk zelf een nestje Borders hebt, moet je hier ook iets aan doen.

Een castratie kost zo’n €200,- en een sterilisatie €350,-. Verder moet je ook nog spullen aanschaffen voor je Border Terriër. Denk hierbij aan een mand, een halsband, een bench, een riem en lijn, bakjes om uit te drinken en te eten en uiterwaard ook wat speeltjes.

Puppytraining

Vooral bij een Border Terriër is het verstandig om direct op puppycursus te gaan. Je moet ook vanaf het begin consequent zijn bij zijn opvoeding. Tijdens een training leer je hoe je met je pup om moet gaan en andersom leert hij hoe hij zich moet gedragen. Zo leert hij onder andere hoe hij jou moet gehoorzamen en dat hij niet achter fietsers aan moet rennen.

Zo’n puppytraining kost gemiddeld rond de €150,-. Bij een Border Terriër is het ook geen overbodige luxe om hierna nog door te gaan met andere trainingen.

Veertien jaar

Een Border Terriër wordt gemiddeld tussen de 12 en de 14 jaar oud, maar hij kan ook zomaar 16 jaar oud worden. Dat betekent dat je ook gemiddeld 14 jaar lang nieuwe speeltjes voor hem moet kopen, voer voor hem moet kopen, hondenbelasting moet betalen en naar de dierenarts moet gaan.

Check dus goed of je financieel gezien wel klaar bent voor een Border Terriër voordat je er eentje koopt.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Border Terriër?

Bekijk dan het Border Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Border Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Border Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Terriër!

  • Wil je een Border Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Border Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Border Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Border Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Border Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Border Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Border Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Border Terriër vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!