Home | Een Border Terriër puppy kopen en in huis halen (must read)

Een Border Terriër puppy kopen en in huis halen (must read)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het kopen van een puppy is zeer leuk, maar er zijn ook een heleboel dingen om rekening mee te houden. Een Border Terriër is misschien wel een hele leuke, schattige en lieve hond, het is natuurlijk niet altijd een feestje om een hond te hebben. Er zitten ook kanten aan het hebben van een puppy die minder leuk zijn.

Zo is het bijvoorbeeld heel belangrijk dat je je pup bij de juiste fokker koopt zodat je zeker weet dat je een gezonde hond koopt. Verder moet je je huis ook voorbereiden op de komst van de pup en zijn er nog een aantal andere dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een Border Terriër.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Terriër!

Een Border Terriër puppy kopen

Als je dan eindelijk hebt besloten dat je een puppy wil kopen, moet je als eerste natuurlijk bedenken waar je je Border Terriër gaat kopen. De kans dat er een Border Terriër puppy in het dichtstbijzijnde asiel zit, is niet heel groot, want ze zullen eerder verkocht worden. Je zult dus op zoek moeten gaan naar een hondenfokker.

Je kunt dan het beste op zoek gaan naar een erkende fokker. De persoon die de hondjes verkoopt is in dat geval aangesloten bij een rasvereniging. Je weet dan zeker dat je te maken hebt met iemand die het beste voor heeft met de honden, waardoor je er ook van uit kunt gaan dat je een gezonde Border Terriër koopt. Er is bij een fokker echter wel meestal een wachtlijst, omdat ze hun teefjes niet willen overbelasten door ze te vaak zwanger te laten zijn.

Marktplaats

Een andere manier om een hondje te kopen, is via Marktplaats. Er worden op dit platform namelijk over het algemeen redelijk veel advertenties aangeboden, waardoor de kans ook groot is dat je al binnen een korte tijd een hondje kunt hebben. Bovendien is het kopen van een Border Terriër via Marktplaats meestal wat goedkoper dan via een erkende fokker.

Helaas zitten er ook nadelen aan het kopen van een puppy via dit platform. Er zijn hier namelijk veel broodfokkers actief die bij het fokken van hun honden niet kijken naar de stambomen of naar de gezondheid, maar ze willen gewoon zoveel mogelijk geld willen verdienen.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Border Terriër puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Border Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Zieke pups

Deze fokkers werken met zieke honden, wat ertoe leidt dat zij ook zieke puppy’s verkopen zonder dit tegen de verkoper te vertellen. Je kunt dan een zieke Border Terriër kopen die je misschien na een korte tijd alweer in moet laten slapen of waar je vaak mee naar de dierenarts moet.

Gelukkig heeft Marktplaats het moeilijker om anoniem te blijven, omdat je moet betalen voor advertenties waarbij je honden te koop aanbiedt. Zo probeert dit platform een stokje voor de illegale puppyhandel te steken.

Zoveel kost een puppy ongeveer

De kosten van een Border Terriër puppy liggen tussen de €1000,- en de €1200,-. De prijs hangt af van de manier waarop je de hond koopt. Een erkende fokker vraagt meestal de hoofdprijs, dus €1200,-.

Betaal niet meer voor een Border Terriër puppy, want dan betaal je echt te veel. Je weet bij een erkende fokker wel zeker dat je een gezonde pup koopt die met liefde is gefokt.

Hier moet je op letten wanneer je een puppy koopt

Wanneer je een Border Terriër puppy koopt, ben je er nog niet. Je moet niet alleen voor de puppy betalen, maar ook spullen kopen. Denk hierbij aan bakjes om zijn water en voer in te doen, een bench, een mand, een speeltje en een riem. Ook zijn er nog een aantal zaken die je direct moet regelen.

Zo moet je de pup laten inenten en registreren, wat €50,- kost. Als je je Border Terriër wil laten steriliseren of castreren, kost dit ook nog een paar honderd euro. Een kleine pup weet natuurlijk niet wat hij wel en niet mag doen, dus is een puppytraining is ook aan te raden.

Leer alles over jouw Border Terriër puppy

Wil je álles weten over jouw Border Terriër puppy? Bekijk dan ook het Border Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Tijd

Houd er rekening mee dat het hebben van een hond veel tijd kost. Nou is de Border Terriër niet een hele grote hond, maar ze hebben wel best veel beweging nodig en je moet je hond ook niet verwaarlozen. Een Border Terriër heeft veel aandacht en liefde nodig van zijn baasje.

Het is dan ook belangrijk dat je veel tijd doorbrengt samen met je kleine pup. Weet je van tevoren dat je veel weg van huis bent? Dan is een Border Terriër puppy op dit moment misschien niet de beste keuze voor jou.

Je huis voorbereiden

Je moet niet alleen jezelf voorbereiden, maar ook je huis. Zorg er voor dat alle dingen die mogelijk een probleem zou kunnen zijn weggehaald worden zodat het je Border Terriër niet in gevaar kan brengen. Dit zijn bijvoorbeeld persoonlijke bezittingen die belangrijk zijn voor jou, maar ook spullen die schadelijk kunnen zijn voor je kleine pup.

Denk hierbij aan fotolijstjes of waardevolle sieraden, maar ook aan een lamp of giftige schoonmaakmiddelen. Berg deze spullen zo goed mogelijk op zodat je Border Terriër er niet bij kan. Een kleine pup wil wel eens op een rondslingerende sok of slof kauwen, dus ook die moeten goed op worden geruimd.

Naast je huis moet ook je tuin goed aan worden gepakt zodat je pup niet bij gevaarlijke of giftige spullen kan.

Blijvende kosten

Mensen denken bij het kopen een pup niet altijd aan het totaalplaatje. Je bent in het begin veel geld kwijt, maar daarna zijn er kosten die terug blijven komen. Ga dus je financiën na en kijk of je dit kan betalen. Er moet wel genoeg geld zijn voor eten.

Gelukkig is een Border Terriër geen super grote hond en eet hij dus ook niet heel erg veel. Daarnaast komen er ook nog dierenartskosten bij kijken als je een hond hebt. Het is verstandig om elk jaar naar de dierenarts te gaan voor een gezondheidscheck en de kosten hiervan kunnen ook erg hoog zijn.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Border Terriër?

Bekijk dan het Border Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Border Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Border Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Terriër!

  • Wil je een Border Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Border Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Border Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Border Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Border Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Border Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Border Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Border Terriër vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!