Home | Border Terriër soorten en kruisingen.. welke zijn er?

Border Terriër soorten en kruisingen.. welke zijn er?

⏱ Leestijd: 5 minuten

De Border Terriër is geen al te grote hond en er zijn geen ondersoorten te onderscheiden bij dit ras. Er zijn verschillende Terriërs te onderscheiden waarvan de Border Terriër er eentje is.

Binnen het Terriër ras zijn heel veel soorten te vinden waarvan heel bekende onder andere de Yorkshire Terriër en de Airedale Terriër zijn maar dit zijn slechts twee voorbeelden. De lijst van alle mogelijke Terriërs is heel erg lang.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Border Terriër!

Mogelijke kruisingen met de Border Terriër

De Border Terriër is dus ook een Terriër soort. Deze soort wordt met andere hondenrassen gekruist. Omdat het een vrij kleine hond betreft, zal er met andere kleine rassen worden gekruist. Drie regelmatig voorkomende kruisingen met deze Terriër zijn de volgende.

  • Border Terriër X Jack Russell
  • Border Terriër X Maltezer
  • Border Terriër X Boomer

Houd er altijd goed rekening mee dat het bij een kruising afwachten is hoe de hond er precies uit komt te zien. Mogelijk lijkt deze heel erg op een van beide ouders of is het echt een leuke combinatie van twee rassen. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor het karakter van de hond.

Zelfs binnen een nestje kunnen al verschillen bestaan. Vind je een Border Terriër erg leuk en spreekt een van de andere rassen waarmee gekruist wordt je ook aan, dan is een kruising aanschaffen zeker geen gek idee.

Border Terriër X Jack Russell

Als een Border Terriër met een Jack Russell wordt gekruist, ontstaat er een kleine hond met een korte vacht. Deze zal niet zo veel onderhoud nodig hebben maar op zijn tijd de vacht eens goed borstelen en de losse haren eruit plukken is nodig, zeker wanneer je hond in de rui is.

De vachtkleur kan bont zijn met tinten zoals bruin, rood, roodbruin, grijs en blauw. Hoe dit uitvalt is bij een kruising altijd even afwachten. Het is een klein hondje maar wel eentje met veel energie. De kruising is een leuke hond die heel speels is en ook in een gezin geplaatst kan worden.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Border Terriër (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Border Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Speels en actief hondje dat veel beweging nodig heeft

Omdat het maar een klein hondje betreft, kun je deze kruising wel op een appartement of in een kleine woning houden. Het is daarbij wel zaak dat je je huisdier voldoende beweging aanbiedt. De hond zal namelijk erg van spelen, rennen en wandelen houden en dient daarmee zijn energie kwijt te kunnen.

Daarvan heeft het beestje genoeg dus met een korte wandeling op een dag ben je er niet als baasje. Zorg voor voldoende fysieke en geestelijke uitdaging zodat je hondje zich niet snel verveelt. Spelletjes doen vindt deze intelligente kruising ook altijd leuk.

De hond zal er niet van houden lange tijd alleen thuis te zijn dus zorg dat je hem meeneemt indien dat kan of dat je zelf vaak thuis bent. Zit er aardig wat Jack Russell in de kruising? Dan heb je een best pittig, maar vooral druk en vriendelijk beestje in huis dat barst van de energie.

Border Terriër X Maltezer

Een Border Terriër kan ook gekruist worden met een Maltezer. Het resultaat van deze kruising kan een bont hondje worden met kleuren zoals bruin, roodbruin, zwart, wit en grijs. De Maltezer is volledig wit dus mocht deze ouder dominant zijn, dan kun je zelfs een witte hond krijgen.

De vacht zal kort tot halflang zijn en behoeft wel het nodige onderhoud. Is de vacht wat aan de lange kant zoals bij de Maltezer het geval is? Dan is regelmatig borstelen aan te raden om zo klitten en vervilte plekken te voorkomen maar zeker ook om de viezigheid er uit te halen.

Mogelijk is zo nu en dan naar de trimsalon gaan ook nodig maar dit ligt er erg aan wat voor vacht de kruising gekregen heeft. Het is een niet al te grote hond die graag bij zijn baasje is en erg aanhankelijk kan zijn.

Energieke en slimme hond die van spelletjes houdt

De kruising zal zeker een actieve hond zijn. Deze kun je, gezien de geringe grootte, makkelijk in een klein huis (zonder tuin) houden of op een appartement. Voorwaarde is dan wel dat je regelmatig met de hond uit wandelen gaat, ermee speelt en de hond eens flink laat rennen.

Het beestje zit namelijk barstensvol energie en moet deze uiteraard kwijt kunnen. Zorg ervoor dat je hondje fysiek voldoende aan zijn trekken komt, maar ook geestelijk voldoende uitdaging krijgt. De hond zal slim genoeg zijn om spelletjes te doen of een speciaal parcours tot een goed einde te brengen.

Ga zeker tijdig met je huisdier naar de training om deze te socialiseren, aan andere honden en mensen te laten wennen en lekker bezig te zijn. Zo krijg je een lieve en loyale hond die graag samen met zijn baasje bezig is.

Border Terriër X Boomer

Een Boomer is reeds een gekruiste hond die echter wel als een apart ras wordt beschouwd. Het is altijd een klein hondje waarin rassen zitten zoals de Maltezer, Lhasa Apso, Yorkshire Terriër of een Bichon Frise. Mede afhankelijk van welke ouderrassen al in de Boomer aanwezig zijn, wordt ook het uiterlijk van de hond bepaald.

Wanneer de Boomer wordt gekruist met een Border Terriër heeft dit een kleine hond als resultaat. Hoe de kleur zal zijn, is afwachten maar de kans is zeer aanzienlijk dat je een bont hondje krijgt met kleuren zoals wit, zwart, bruin, rood of grijs.

Vlekken zal je hond naar alle waarschijnlijk wel hebben. De vacht kan vrij kort maar ook middellang zijn. Is dat laatste het geval? Dan is regelmatig vachtonderhoud zoals borstelen, wassen en alle vuil eruit halen zeker nodig.

Energieke en lieve hond

De kruising is een leuke, aanhankelijke en energieke hond. Het hondje is niet groot dus kan best in een kleine woning of op een appartementje gedijen, maar heeft daarnaast wel voldoende beweging nodig om zijn enorme energie kwijt te kunnen. Het is een speelse en intelligente hond die graag rent, veel wandelt en met zijn baasje spelletjes doet of een hondenparcours loopt.

Het is zeker aan te raden om met je hondje naar de hondentraining te gaan zodat deze daar veel leert en goed gesocialiseerd wordt. De hond leert daar wennen aan andere honden en mensen en kan, mits goed gesocialiseerd en wanneer het beestje de kans krijgt eraan te wennen, goed met kinderen omgaan.

Waarom worden hondenrassen gekruist?

Als je een puppy wilt aanschaffen, kun je voor een kruising bij een fokker terecht. Er zijn fokkers die nu eenmaal ook rassen kruisen. Soms kan een kruising per ongeluk ontstaan zijn maar dat wil zeker niet zeggen dat het geen leuke hond kan opleveren.

Bij sommige kruisingen worden bepaalde kenmerken van een ras soms minder hetgeen ook een positieve kant kan hebben. Heeft een hondenras bijvoorbeeld vaak last van een bepaalde aandoening? Door het ras dan te kruisen met een andere hond, bestaat de kans dat deze aandoening veel minder wordt of zelfs helemaal niet meer voorkomt.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Border Terriër

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Border Terriër? Bekijk dan ook het Border Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Haal je puppy altijd bij een betrouwbare fokker

Ga altijd naar een goede en betrouwbare fokker. Omdat het om een kruising gaat, zal deze niet aangesloten zijn bij een rasvereniging maar dat wil niet zeggen dat er niet op de juiste manier gefokt wordt. Een goede fokker stelt altijd de gezondheid van de pups en de moederhond voorop en heeft niets te verbergen.

Heb je interesse in een bepaalde kruising met een Border Terriër? Dan mag je vaak al voordat deze oud genoeg zijn om het nest te verlaten, komen kijken naar hoe de hondjes eruit zien en kijken of je er een klik mee hebt. Zo ja, dan kun je al een hondje reserveren om dit op een later tijdstip op te halen.

De meeste pups verlaten zo rond de 10 weken het nest. Dit betekent dat ze nog veel moeten leren maar jij ze daarin als baasje kunt begeleiden en ze ziet opgroeien. Het karakter van de pup is nog in ontwikkeling en wordt nog verder gevormd naarmate het beestje opgroeit.

Kiezen voor een volwassen Border Terriër kruising

Zie je het zelf wat minder zitten om een pup op te voeden of heb je daar niet voldoende tijd voor? Dan kun je zeker overwegen een volwassen hond aan te schaffen. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom een hond wordt afgestaan en deze hoeven echt niet altijd negatief te zijn. Soms kan iemand gewoon niet meer voor een hondje zorgen of vertrekt de persoon bijvoorbeeld naar het buitenland om te gaan werken en kan het dier niet mee. Met de hond zelf is dan echt niks mis en zijn baasjes zoeken dan een fijne, nieuwe plek met gouden mand voor het dier.

Jij kunt dan een volwassen hond een nieuw huisje bieden en er veel mee ondernemen. Een volwassen kruising Border Terriër hoef je niet alles meer aan te leren maar houd er wel rekening mee dat je er voldoende tijd in moet steken. De hond zal graag veel bij je zijn en wil het liefst zo veel mogelijk samen met zijn baasje doen.

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Border Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Border Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Terriër!

  • Wil je een Border Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Border Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Border Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Border Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Border Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Border Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Border Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Border Terriër vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!