Home | De wachtlijst voor een Border Terriër: geduld wordt beloond

De wachtlijst voor een Border Terriër: geduld wordt beloond

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je eindelijk de keuze hebt gemaakt om een kleine puppy te kopen, dan wil je deze natuurlijk ook zo snel mogelijk in huis hebben. Dat is heel logisch, want het is natuurlijk ook gewoon heel leuk om een schattige pup te hebben.

Helaas gaat dat nog niet zo makkelijk. De kans dat je namelijk meteen een Border Terriër puppy mee naar huis kunt nemen, is niet zo groot. Meestal is er een wachtlijst bij een fokker en moet je dus een tijdje wachten. Je leest hier alles over de wachtlijst voor een Border Terriër.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Border Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Terriër!

Waar koop je een Border Terriër?

Laten we beginnen met de plek waar je een Border Terriër kunt kopen. Er zijn namelijk verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Het is het beste om je pup te kopen bij een erkende fokker. Een erkende fokker is aangesloten bij een rasvereniging. Dat wil zeggen dat hij goed is gekeurd door de rasvereniging en dat hij ook nog gecontroleerd wordt op zijn manier van fokken.

Als hij zijn honden dus niet goed behandeld of hij overtreedt de regels die er op zijn gesteld voor het fokken, dan wordt dit vermeld of mag hij geen lid meer zijn van de rasvereniging.

Een andere manier is om je pup te kopen bij een fokker die niet erkend is door een rasvereniging. Dit kan op zich niet zoveel kwaad, alleen heb je dan waarschijnlijk wel honden die gefokt zijn door mensen die eigenlijk niet zoveel verstand van het ras hebben. Dit kan er voor zorgen dat je dus ook niet alles weet over de pup die je gaat kopen.

Daarnaast zijn er ook nog broodfokkers. Dit zijn louche handelaren die expres met zieke honden fokken en dus ook zieke honden verkopen. Zij geven niets om de dieren, maar willen gewoon zoveel mogelijk geld verdienen.

Het verschil tussen een erkende fokker en een andere verkoper

Het grote verschil tussen een erkende fokker en een andere honden verkoper is dus dat een erkende fokker aan is gesloten bij een rasvereniging. In het geval van de Border Terriër is dat de Nederlandse Border Terriër Club. Als je lid bent van een rasvereniging, moet je je dus aan een aantal regels houden tijdens het fokken.

Eén van die regels is dat een teefje niet te vaak in verwachting mag zijn. Ze moet namelijk genoeg tijd hebben om bij te komen na een bevalling en ook nog nadat de puppy’s eenmaal het nest hebben verlaten.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Border Terriër wordt ook uitgebreid behandeld in Border Terriër Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Bijkomen

Een teefje moet namelijk niet alleen mentaal, maar natuurlijk ook fysiek bijkomen van een zwangerschap en bevalling. De zwangerschap van een hond duurt gemiddeld tussen de 57 dagen en de 72 dagen. Vervolgens blijven de pups nog 12 weken bij het nestje en moet zij ze dus verzorgen, samen met de fokker natuurlijk.

Een erkende fokker geeft daarna zijn hond de rust om bij te komen. Zijn honden zijn immers zijn trotste bezit en hij fokt niet voor het geld, maar puur omdat hij het leuk vindt.
Wachtlijst

Om deze reden mag een teefje officieel gezien dus niet te vaak zwanger zijn en een nestje krijgen. Dit zorgt ervoor dat er vaak een wachtlijst is voor Border Terriërs. Er zijn namelijk meer mensen die zo’n lieve hond willen dan dat er beschikbaar zijn. Als een fokker niet heel vaak een nestje heeft, dan is er natuurlijk ook niet zo veel aanbod.

Een wachtlijst is dus voor jou misschien niet zo fijn, want jij wil waarschijnlijk het liefste zo snel mogelijk je pup mee naar huis nemen. Deze regel is ook echt bedacht puur in het belang van de hond. Voor jou is het dus misschien niet leuk, maar voor de hond is het wel fijn en dat is het belangrijkst.

Geen wachtlijst

Is er geen wachtlijst? Het zou kunnen zijn dat je dan geluk hebt, maar helaas is die kans niet zo groot. Het kan dan dus ook zijn dat je te maken hebt met een broodfokker. Zij hoeven zich namelijk niet te houden aan de regels van de Nederlandse Border Terriër Club, want zij zitten hier niet bij aangesloten.

Hierdoor mogen zij dus ook gewoon vaker een nestje hebben. Dat lijkt misschien fijn, maar het is natuurlijk niet prettig voor het teefje om aan de lopende band zwanger te zijn. Dat is niet alleen mentaal, maar ook lichamelijk heel erg zwaar voor de hond. Ze heeft voldoende tijd nodig om weer te herstellen na de bevalling en dat kan dan dus niet.

Leer alles over jouw lieve Border Terriër

Wil je álles leren over jouw Border Terriër? Bekijk dan ook het Border Terriër Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De juiste verkoper

Hoe weet je dan zeker dat je te maken hebt met een goede fokker? Er zijn verschillende manieren om te checken of je een Border Terriër puppy koopt bij iemand die de juiste intenties heeft. Als je via Marktplaats een Border Terriër wil kopen, kun je controleren of de adverteerder ook nog op andere plekken nestjes te koop heeft staan.

Check hierbij zijn woonplaats en kijk of er advertenties geplaatst zijn met hetzelfde telefoonnummer of foto. Als dit zo is, kun je beter verder kijken.

De advertentie

Kijk ook altijd goed naar de foto’s bij de advertentie. Er moet minstens één duidelijke foto van de ouders bij zitten. Het is belangrijk om te weten hoe de ouders van jouw pup zijn, zeker bij een Border Terriër. Het zegt namelijk veel over jouw hond.

Je kunt ook nog altijd naar informatie vragen. Als de verkoper ontwijkend antwoord geeft, is dat geen goed teken.

Enthousiast vertellen

Een goede fokker zal met alle liefde en plezier vertellen over zijn manier van fokken, de ouders van het nestje en het nestje zelf. Ook zal hij de stambomen en benodigde testen laten zien om te bewijzen dat de honden gezond zijn. Je hoeft er dan ook niet raar van op te kijken als de fokker jou ook vragen stelt.

Hij wil er namelijk ook gewoon zeker van zijn dat zijn pups wel op de juiste plek terechtkomen.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Border Terriër?

Bekijk dan het Border Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Border Terriërs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Border Terriër wilde weten in één compleet e-book!”

Border Terriër Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Terriër!

  • Wil je een Border Terriër kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Border Terriër zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Border Terriër trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Border Terriër de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Border Terriërs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Border Terriër Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Border Terriër Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Border Terriër Handboek interessant zal vinden.

Welkom Border Terriër vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!